Breaking op de Olympische Spelen

Breaking News #001

Feat. Jorg Vonk

Olympische spelen Parijs

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft een historische beslissing gemaakt door Breaking toe te voegen aan het programma voor de Spelen van Parijs in 2024! Dit is een fantastische mijlpaal voor de dansstijl die is ontstaan op de straten van New York in de jaren ‘70. Dansers van die tijd konden alleen maar dromen van deze mogelijkheid.

De inclusie van Breaking op de Spelen is een gigantische kans voor de vele getalenteerde en hardwerkende breakers wereldwijd. Dit zal de zichtbaarheid en bekendheid van de dans vergroten en de kloof met de mainstream cultuur verkleinen. Met de ontwikkeling en professionalisering van Breaking de afgelopen jaren, is dit een mooie vervolgstap richting de erkenning en respect die de dans verdient.

Breakers hebben nu de kans om hun jaren van training en harde werk te laten zien op het allergrootste podium. Omdat Breaking nu een Olympische sport is, hebben de dansers ook veel meer toegang tot professionele begeleiding en financiële ondersteuning, waardoor zij zich nog gerichter kunnen focussen op het ontwikkelen van hun skills en passie.

Na de eerste media opleving in de jaren ‘80, krijgt de Breaking scene opnieuw de kans om zichzelf te laten zien aan de rest van de wereld, wat de dans wereldwijd weer onder de aandacht zal brengen en vele jongeren kan inspireren om zelf ook te beginnen met Breaking. De beslissing van het IOC leidt nu al tot meer aandacht voor de cultuur en geeft voor het eerst waardering aan een gemarginaliseerde kunstvorm in de mainstream sportwereld.

BLOG